torsdag den 20. september 2012

Quesadillas med kylling, peberfrugt og maaaaasser af ost


Åh altså. Efteråret byder på de dejligste varmende supper af græskar, kartofler, porre og hvad man nu ellers kan finde på at putte i gryderne. Men ofte synes jeg, at man bliver en lille smule bagsulten et par timer efter at have spist suppe. Og jeg er personligt lidt træt af det almindelige tørre stykke brød, som man ofte lige smider til en suppe. Men hvad kan man så gøre for at spiffe suppe-tilbehøret lidt op? Jo, en quesadilla er en genial lille ostefyldt snack til suppen! Eller man kan servere den som forret eller et lækkert tilbehør til fx den klassiske Chili Kong Arne. Her har jeg lige serveret en klat guacamole og lidt salsa til, men den kan sagtens stå alene ved siden af for eksempel suppe.


En quesadilla er sådan set bare to tortilla pandekager ristet på en pande med noget lækkert fyld imellem. Easy peasy men super lækkert. Det er jo ingen hemmelighed, at jeg er lidt afhængig af smeltet ost, så jeg fyrer godt op for osten i mine quesadillas. Men det kan man jo gøre som man vil - lidt men godt er jo også en mulighed. Men hvorfor spare på osten, når man nu kan få de der lange lækre ostetråde ved hver en bid? Ja, jeg spørger bare...

Quesadillas med kylling, peberfrugt og ost

Giver to quesadillas, 12 stykker

1 pakke kyllingefileter (de små 'kyllingemørbrad'), ca 200 g
1 spsk. olivenolie
1 rød peberfrugt i tynde 'både'
1 stort løg, i tynde 'både'
1 fed hvidløg, fint hakket
Salt og peber

4 fuldkorns tortilla pandekager
Evt. olivenolie og smør til stegning - eller du kan tørstege dem på en sliplet pande
2-3 dl revet cheddarost eller en anden god smagfuld smelteost


Evt. en god klat guacamole og salsa

Rist kyllingefileterne i olie og krydr med salt og peber. Giv dem evt. et lille skud krydderi af en art hvis du lyster. Lidt sojasauce kan også sætte lidt gang i smagen. Tag kyllingen af panden når de er gennemstegte og lad dem hvile mens du laver resten.
Rist peberfrugt, løg og hvidløg på panden og steg dem til de er bløde og netop gennemstegte. 
Riv kyllingen fra hinanden med to gafler og tilsæt kyllingen til løg og peberfrugt. Varm godt igennem, smag til med salt og peber og tag af panden. 

Vask panden godt af og tilsæt olie og smør. Varm panden godt op og læg en tortilla på. Fyld op med halvdelen af osten og halvdelen af kylling-peberfrugt blandingen. Slut af med en tortilla mere og steg til den nederste tortilla er gylden. Hold fast med hånden på den øverste og vend herligheden hurtigt men forsigtigt om på den anden side. Steg yderligere til den anden tortilla er gylden, osten er smeltet og lækker. Tag quesadillaen af panden og skær i 6 stykker. Gentag proceduren med de sidste to tortillaer. Server evt. til suppe eller med guacamole og salsa.

4 kommentarer:

 1. Tak for tippet. Det skal helt sikkert prøves.

  SvarSlet
 2. mums. så blev de endelig afprøvet til aftenen jordskokkesuppe - lækkert og super fedt ikke at være sulten igen 2 timer efter aftensmaden! Synes dog at der manglede liiige lidt smag - måske lidt chili i næste gang? Vores blev heller ikke helt så fine og tynde som dine - men pyt, det er jo mængden af ost der er vigtig!

  SvarSlet
 3. Har lige lavet efter denne opskrift -den er HELT sikkert vanedannende

  SvarSlet
 4. Kan de spises kolde?:)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...